1200 woningen naar Label B

Al meer dan tien jaar werkt Moonen onderhoud & renovatie voor woningcorporatie Woonlinie. Eén ding staat daarbij altijd centraal: samen zoeken naar het optimaliseren van processen en eindkwaliteit. Woonlinie speelde bij diverse belangrijke stappen in de ontwikkeling van ons bedrijf een rol. Onze eerste complete binnenrenovatie bijvoorbeeld hebben we uitgevoerd in opdracht van Woonlinie. Dat betekende voor ons een verbreding van onze dienstverlening.

In een periode van 4 à 5 jaar gaat Moonen voor deze corporatie 1200 woningen energetisch opwaarderen naar Label B (energie index 1,25). Woonlinie is een woningcorporatie met 4.500 huurwoningen in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard. Dit nieuwe project zal op een complexmatige manier worden aangepakt met de start in Hank om zo complex voor complex richting Zaltbommel te gaan.

Oorspronkelijke aanbesteding door Woonlinie bij 3 vastgoed onderhoudsbedrijven. Naast de marktconforme condities heeft Woonlinie vooral gekozen op basis van het heldere plan van aanpak van Moonen. Het voorziet in alle informatie van inventarisatie, uitvoering t/m nazorg. Zo zijn ook alle communicatie momenten met de bewoners opgenomen in het plan, alle betrokken partijen zijn voorzien van eigen kleur en ook alle momenten die van belang zijn voor de STEP subsidie staat vermeld in het plan. Hierbij werken we nauw samen met diverse vaste partners.

Naast de goede verstandhouding die de corporatie heeft met haar huurders is dit een renovatietraject dat zonder huurverhoging wordt doorgevoerd met 100% deelname van de bewoners. Een mooi project dat de komende jaren loopt met veel bewonersgoodwill en ook gegarandeerde energetische voordelen.

 Opdrachtgever

Woonlinie

Categorie

Woningcorporaties