Denken buiten de geijkte paden

Ketensamenwerking

Creëren van toegevoegde waarde is onze primaire drijfveer waar wij voldoening uit halen. We gaan voor verdieping van relaties en samenwerkingen met andere partijen. Samenwerken en samen delen zijn belangrijke thema’s voor de nieuwe wereld waarin we nu leven. We hebben ons als doel gesteld om naast een zeer moderne werkgever ook een volwaardig partner in de keten te zijn. Experimenteren met nieuwe organisatievormen is een vereiste, ketensamenwerking is zo’n nieuwe vorm.

Onze aanpak in de keten start altijd met scherpstellen van het doel. Vervolgens denken we met de ketenpartners goed na hoe we dit doel aantoonbaar gaan halen. Samen die slag maken is essentieel voor de duurzaamheid van de keten. Goede periodieke rapportages moeten doorlopend aantonen dat de samenwerking op koers is. De focus blijft het doel, uiteraard monitoren we tussentijds of alles klopt en nog steeds up to date is. We leven in een ‘snelle’ markt waarbij doelen nog wel eens wijzigen. Samenwerken moet in een ‘open’ sfeer waarbij we de acties in werkgroepen onderverdelen, die zelfstandig werken met verantwoordelijkheid en bevoegdheden.

Hierbij helpt onze projecttool in de cloud de keten tot uiterst efficiënte communicatie, bewaking van acties, planning, etc… Deze online projecttool maakt gebruik van de uitgangspunten van methodes als Agile en Scrum.

Ketensamenwerking vraagt om denken buiten de geijkte paden. Immers: baanbrekende innovaties komen vaak van buiten waarbij mensen anders denken en visionair kijken naar de uitdagingen van morgen. Dit vraagt om ruimte in een creatieve, vrije en veilige omgeving. Ruimte die we altijd proberen te creëren in onze samenwerkingsverbanden. Vertrouwen is de basis in die ruimte en open sfeer. Diverse ketenprojecten en samenwerkingsverbanden hebben zich bewezen maar ketensamenwerking moet zich blijvend door ontwikkelen in de praktijk lean & mean!

Plaksessie fruittuin

Plaksessie fruittuin