Van handkar tot modern onderhouds- en renovatiebedrijf

Historie

Moonen onderhoud & renovatie staat al ruim 90 jaar voor vakmanschap en liefde voor het vak. Het verhaal van Moonen onderhoud & renovatie begint in 1928 in Hedel, net over de Maas bij ’s-Hertogenbosch. In deze protestantse omgeving verdient de katholieke huisschilder Anton Moonen zijn dagelijkse boterham met een eenmansbedrijfje. Anton is dan in de kost in Rosmalen en leert daar Riek Voets kennen met wie hij in 1934 in het huwelijksbootje stapt. Het paar gaat in Orthen wonen (buurtschap bij ’s-Hertogenbosch) en Rien trok met zijn handkar door de Bossche regio. Zij begonnen een drogisterij en schildersbedrijf. Een logische keuze omdat drogisterijen ook verf en kwasten verkochten. Een paar jaar na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf goed van de grond. Antoon en Riek kregen twaalf kinderen, waarvan de latere directeur Rien Moonen de nummer twee was. De piepjonge Rien ging naar de Bossche ambachtsschool om het vak te leren dat hij thuis met de paplepel kreeg ingegoten. Door hard werken te combineren met vele uren studie in de avond en op zaterdag ontwikkelde Rien zich tot vakman-ondernemer. Vanaf 1964 zwaaide Rien de scepter. Er waren toen 20 medewerkers.

Door steeds nieuwe en grotere werken aan te nemen, zoals de Brabanthallen in Den Bosch en Friesland Campina DMV in Veghel, blijft Moonen groeien. In twintig jaar tijd ontwikkelt Moonen onderhoud & renovatie zich van een eenmanszaak tot een bedrijf met 120 man personeel. Vanaf 1981 heeft Moonen zich onder wisselende directies ontwikkeld tot een complete adviseur en aanbieder van totaal binnen- en buitenrenovatie.

Vanwege gebrek aan opvolging heeft eigenaar Rien Moonen voor de continuïteit van zijn bedrijf aansluiting gezocht met een bedrijf met soortgelijke visie en cultuur. Dit bedrijf is uiteindelijk gevonden in Caspar de Haan onderhoud & renovatie in Eindhoven. De Haan neemt Moonen in februari 2012 over.