Op basis van ketensamenwerking

Voor Woonstichting De Kernen (werkgebied Bommelerwaard, Land van Maas en Waal en Tielerwaard) realiseerden we een complete renovatie op basis van ketensamenwerking, waarin groen het sleutelwoord was. De Kernen wilde voor dit appartementencomplex van 9 woningen niet alleen planmatig onderhoud verrichten, maar het complex ook esthetisch wilde opwaarderen en de leefbaarheid wilde vergroten. Hiervoor hebben we 2 ontwerpen laten maken door een architect en aansluitend een begroting gemaakt voor de renovatie van dit project. Alle betrokken partijen, waaronder specialisten op het gebied van (cv-)installaties, hekwerken, gevel-renovatie, galerijvloerrenovatie, groenvoorziening, elektrotechniek, kozijnen en asbestsanering, voerden hun werkzaamheden uit onder onze regie. Op die manier konden we opdrachtgever De Kernen op al deze fronten bedienen. Het groen vormde de basis van het gehele project.

Marc van Wordragen, projectleider vastgoedbeheer bij De Kernen: “Op basis van de vraag-stelling schakelde Moonen samen met Akzo Nobel een architect in, die verschillende moodboards samenstelde. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een stijl waarin groen en de natuur tot in de kleinste details terugkomen: groen als kleur van de deuren en kozijnen, een galerijhekwerk waarin de nerf van een blad subtiel gezeefdrukt is en een sedum-dak, een dak met vetplantjes erop, waar eerst asbest-golfplaten lagen.”

Uiteraard ook bij dit project stond communicatie met de bewoners centraal. Na een bewonersavond zijn de individueel geïnformeerd vóór aanvang en is er een bewonersboekje samengesteld met complete informatie over het verloop gedurende de renovatie. 

Inmiddels werkt Moonen als vaste renovatieaannemer voor de Kernen. Van het één kwam het ander. Inmiddels hebben we de opdracht om 9 woningen energetisch te verbeteren naar Nul op de Meter (NOM). Fantastische spin-off.Opdrachtgever

De Kernen

Categorie

Woningcorporaties