Opfleursessie komt leefklimaat jeugdinrichting Den Hey-Acker ten goede

In justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda verblijven jongeren in de leeftijd van 12 tot ongeveer 21 jaar die een strafbaar feit hebben gepleegd. Momenteel wonen er 68 jongeren in Den Hey­Acker. Een gesloten en beveiligde omgeving waar Moonen de opdracht kreeg om het binnenschilderwerk van het complex een grondige opfrisbeurt te geven. Den Hey-Acker heeft het doel de kansen voor jongeren te vergroten door ze een veilig orthopedagogisch leefklimaat te bieden met daarin zorg, opvoeding, onderwijs en behandeling.

De Rijksgebouwendienst (RGD) is eigenaar van het complex en Den Hey­Acker is als huurder verantwoordelijk voor het binnenonderhoud. Eerder al voerde Moonen in opdracht van de RGD het buitenschilderwerk uit. De nieuwe pedagogische directeur, die in diezelfde periode aantrad, legde de prioriteit bij de verbetering van de leef­ en woonomgeving van de jongeren en medewerkers. Er werd een interieurstylist ingeschakeld om tot een verantwoord resultaat te komen.

Het complex telt verschillende onderdelen waar de leefgroepen, kantoorruimtes, onderwijslokalen en overige ruimtes, waar de jongeren verblijven, zijn ondergebracht. Er zijn elf leefgroepen. Momenteel zijn er acht in gebruik met gemiddeld acht tot tien jongeren. De leefgroepen beschikken ieder over een centrale eigen keuken, een woongedeelte, doucheruimte en slaapkamers. Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Categorie

Overheid