20aug

Fraaie facelift 16 woningen in Brakel afgerond

 
In navolging van de metamorfose van 9 woningen in Ammerzoden voor Woonstichting De Kernen hebben we voor deze corporatie ook 16 woningen in Brakel ingrijpend gerenoveerd. Het betreft hetzelfde archetype woningen (lage seniorenwoningen) in 5 verschillende uitvoeringen waar 5 verschillende ontwerpen voor zijn gemaakt. Ook bij dit project is Buro013-architecten verantwoordelijk voor het ontwerp. Naast de esthetische opwaardering door aanpak van onder andere daken met PV panelen, kozijnen en voegwerk geeft het project vooral een forse energetische boost aan de 16 woningen. Net als het project in Ammerzoden is het een project dat we in bouwteam hebben uitgevoerd.

Op basis van de ontwerpen van de architect hebben wij een begroting gemaakt en in overleg met de opdrachtgever het budget aangescherpt naar een definitieve begroting en opdracht. Het uiteindelijke budget is hierna onafhankelijk getoetst door de kostenexperts van ‘Brain of Buildings’, waardoor nog enkele verbeteringen in de aanpak en begroting zijn doorgevoerd. In december vorig jaar zijn we gestart met de werkzaamheden en in mei werd het project compleet afgerond.

Samen met de Kernen hebben we dit project en de renovatie van de 9 woningen in Ammerzoden uitvoerig geëvalueerd. Aan de hand van de kernthema’s planvorming, uitwerking, communicatie, uitvoering, eindproduct en het totale proces, hebben alle partijen verbeterpunten en opmerkingen ingebracht. De belangrijkste conclusies zijn: blijf scherp in de voorbereiding, zorg dat de details goed zijn uitgewerkt. Dit zorgt voor veel rust tijdens de uitvoering. Het is goed om hiervoor voldoende tijd te reserveren in het proces. Zorg voor 1 aanspreekpunt op de bouwplaats, zowel voor bewoners als voor de partners. Deze conclusies zijn vertaald naar verbeteringen die we doorvoeren voor vergelijkbare projecten.

Op dit moment zijn we bezig met planmatig onderhoud voor de Kernen in de plaatsen Varik en Aalst (inclusief opwaarderen woningen). De verbeterpunten uit de evaluatie zijn uiteraard meegenomen in de voorbereiding van het planmatig onderhoud voor deze projecten.
Fraaie facelift 16 woningen in Brakel afgerond | Moonen

500

Er is een onbekende fout opgetreden.