04jun

Metamorfose 9 woningen in Ammerzoden

 
In opdracht van  Woonstichting De Kernen heeft Moonen onderhoud & renovatie de complete buitenschil van 9 woningen in Ammerzoden (gemeente Maasdriel) gerenoveerd. Naast groot onderhoud was het doel van de renovatie vooral een esthetische opwaardering van deze woningen. Hiernaast is ook groot onderhoud uitgevoerd waaronder het vervangen  van daken, aanleg zonnepanelen, plaatsing (aluminium) kozijnen en vervangen voegwerk. Opgeteld ook een forse energetische boost voor de woningen. BURO013 architecten maakte de esthetische voorstellen die inmiddels  zijn afgerond. Vooral de lambrisering en de in het oog springende sierlijsten die zijn aangebracht, bepalen de gewenste uitstraling.

Voor deze woningen hebben we van De Kernen aanvullend ook de opdracht om deze bij mutatie, in de serie van 1, aan de binnenkant te renoveren. Op het moment dat een woning nieuwe bewoners krijgt, wordt indien nodig het interieur grondig aangepakt.

Helaas hebben we bij dit project wat last gehad van ‘Murphy’s Law’ zodat de planning is uitgelopen. Gelukkig is het project uiteindelijk tot ieders tevredenheid afgerond en hebben we het proces samen met de opdrachtgever en partners grondig geëvalueerd. Goede evaluatie van projecten is belangrijk om telkens te kunnen verbeteren zowel qua kwaliteit, maar ook qua planning en betaalbaarheid. We hebben verbeteringen kunnen doorvoeren voor vergelijkbare projecten op gebied van planvorming, uitwerking, communicatie, uitvoering, eindproduct en het totale proces. Zo zijn er veel leermomenten naar voren gekomen bij de 9 woningen die al zijn toegepast bij het project (16 vergelijkbare woningen) in Brakel.

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereiding voor planmatig onderhoud voor de Kernen in de plaatsen Varik en Aalst (inclusief opwaarderen woningen). De verbeterpunten uit de evaluatie nemen we mee in deze projecten.
Metamorfose 9 woningen in Ammerzoden | Moonen

500

Er is een onbekende fout opgetreden.