07sep

Facelift 9 woningen in Ammerzoden

 
In opdracht van  Woonstichting De Kernen (werkgebied Bommelerwaard, Land van Maas en Waal en Tielerwaard) is  Moonen onderhoud & renovatie gestart met een complete buitenschil renovatie voor 9 woningen in Ammerzoden (gemeente Maasdriel).

Esthetisch opwaarderen
Doel van het project is naast groot onderhoud vooral het esthetisch opwaarderen van het vastgoed, vooral in verband met verandering van doelgroep. Op basis van globale esthetische voorstellen van architectenbureau 013 voor de 9 woningen kreeg Moonen onderhoud & renovatie de opdracht voor het opstellen van een taakstellend budget. In overleg met de opdrachtgever is dit open budget aangescherpt naar een definitieve begroting en opdracht. De begroting is onafhankelijk getoetst op marktconformiteit door het bureau Brain of Buildings. Hierdoor zijn nog enkele verbeteringen in de aanpak en begroting doorgevoerd.

Planning
Direct na de bouwvak is gestart en naar verwachting wordt de renovatie eind oktober opgeleverd. Naast de esthetische opwaardering door aanpak van o.a. daken (met PV panelen), (aluminium) kozijnen en voegwerk geeft het project vooral een forse energetische boost van de 9 woningen. Moonen onderhoud & renovatie is opdrachtnemer van de Kernen en coördineert het bouwteam dat bestaat uit:
  • Weijers Eikhout
  • Orly & Endevoets
  • Kemkens installatiebedrijf
  • Van Zandvoort Electrotechniek
  • Driessens-Verhagen

Moonen onderhoud & renovatie heeft van De Kernen ook de opdracht gekregen om deze woningen, in de serie van 1, ook aan de binnenkant te renoveren. Op het moment dat een woning muteert, wordt het interieur grondig aangepakt. Van een aantal woningen zijn de complete vloeren inclusief keuken-badkamer-toilet vervangen. Uiteindelijk worden al deze woningen op deze manier compleet gerenoveerd.

Parallel aan de uitvoering van dit project is Moonen onderhoud & renovatie bezig met planvorming en haalbaarheidsstudie voor van een soortgelijk project van 16 vergelijkbare woningen in Brakel voor De Kernen.
Facelift 9 woningen in Ammerzoden | Moonen

500

Er is een onbekende fout opgetreden.