20mrt

Woonlinie en Moonen tekenen intentieovereenkomst

 
Woonlinie en Moonen Onderhoud & Renovatie zijn samen stevig van start gegaan met het energiezuinig maken van Woonlinie woningen. Het doel is om voor 2022 zo’n 1200 woningen aan te pakken en op te waarderen naar energielabel B. Onlangs werd hiervoor een intentieovereenkomst getekend door beide partijen. Op de foto van links naar rechts: Frans Brouwers van Moonen en Peter van den Heuvel directeur / bestuurder bij Woonlinie.

Roland van Ginderen (werkvoorbereider Woonlinie):  “Woonlinie maakt momenteel een hele stap voorwaarts om de woningen duurzamer, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Woonlinie vraagt voor deze aanpassingen geen huurverhoging, hierdoor is bewonersdeelname geen issue en kunnen we als Woonlinie ons woningbestand binnen korte tijd verduurzamen. Door de energiebesparing zijn de bewoners minder geld kwijt aan energie. De woningen zijn nu gereed gemaakt om energie te besparen, maar bewoners kunnen zelf nog meer geld besparen. Door energiebewust te leven kan je een behoorlijke hoeveelheid stroom en gas worden bespaard. Energiebewust leven betekent helemaal niet dat je oncomfortabeler moet leven, maar bewuster.”

De isolatiemaatregelen maken het mogelijk om jaarlijks honderden euro’s te besparen op energiekosten. De bewoners hoeven hiervoor geen extra huur te betalen. De eerste projecten zijn inmiddels afgerond en de bewoners hebben hierdoor lagere woonlasten, meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot. 
Woonlinie en Moonen tekenen intentieovereenkomst | Moonen

500

Er is een onbekende fout opgetreden.